Uniform

Waar je ons ook tegenkomt, op straat, tijdens bivak ergens in de Ardennen,... Je kan ons altijd aan onze kleren herkennen. Blauwe hemden, beige rokjes of broekrokken en een rode T-shirts, het zijn symbolen van diezelfde grote chirofamilie.

Chiro laat de chirokleren produceren door bedrijven die een eerlijke prijs aan de arbeid(st)ers betalen. Aan de werkgevers werd gevraagd een protocol te ondertekenen, waarbij ze verklaren de sociale rechten van de werknemers te eerbiedigen. Zowel bij het ontwerp, de keuze van de materialen als bij de productie van de chirokledij wordt er voor kwaliteit gekozen. Wekelijks gedragen chirokledij moet immers tegen een stootje kunnen…

Wat onze chiro betreft is niet het ganse uniform verplicht voor iedereen. Voor sloebers volstaat de aankoop van een tshirt.
Vanaf de speelclub is een gans uniform verplicht. Bestaande uit een rok of broekrok, een rood t-shirt en een hemd.

In plaats van een hemd kan ook gekozen worden voor een chiro-trui. Wij kiezen er met de chiro voor om de nieuwe chiro-truien van de banier niet meer te verkopen en zelf een eigen trui te maken.Hiernaast mogen de oude en nieuwe chiro-truien van de banier gedragen worden.

Alle informatie over het 'officiële' uniform vind je op de site van de banier : http://www.debanier.be/chiro/kledij.html

Voor de aankoop van een uniform kan je terecht bij de Banier of op op één van onze uniformverkopen, die georganiseerd worden in het heem.

We willen al melden dat de maten van t-shirts enorm klein zijn, dus houd daar best rekening mee. Alle maten zijn bovendien als pasmodel in onze chiro te vinden.

Daarnaast is er ook randkledij die niet direct bij het uniform hoort, zoals een regenjas met reflecterende veiligheidsstrip, de chirobuff,… Dit verkopen we niet in het heem, maar zijn wel beschikbaar in de Banier.

Meer info kan ook gevonden worden op www.debanier.be.

 

Sinds juni 2010 hebben we in Chiro Joeki ook onze eigen trui. Deze is te koop op de uniformverkopen en kost €25. Je krijgt hem onmiddellijk mee naar huis.